05.04 Groesbeek

Adres:
Groesbeek crossbaan
Start:
nnb Dames 70km
Middel
70Km. 1200 hoogtemeters
Kort
Organisatie
MTB Gelderland-zuid
I: https://www.facebook.com/MTBgelderlandzuid
I: www.mtbgelderlandzuid.nl
E: n.n.b.
Startgeld
n.n.b.
Inschrijving
https://www.inschrijven.nl/2020/helvangroesbeek/

05.04 Groesbeek

Op 5 april zal in Groesbeek een mountainbike-marathon worden verreden over een ronde van 35 kilometer. Voor de korte afstand telt 2 rondes (70km), voor de lange afstand 3 rondes (105km). 

De start/finish zal zijn rondom de motorcrossbaan in Groesbeek zijn waar de afgelopen jaren diverse XC-wedstrijden zijn verreden met als hoogtepunt het NK van 2013. De ronde begint met diverse venijnige klimmetjes rondom de Koekeleklef bekend van oa de Europacup wedstrijden. Daarna gaat de ronde op en af door het bos met diverse single-tracks,lastige klimmetjes en snelle afdalingen. Vervolgens gaan we via wat langere afdalingen en klimmen richting "De hel van Groesbeek" hier ligt het zwaartepunt van de ronde met voor Nederlandse begrippen zware en lastige klimmen en afdalingen.

In dit bos is zelfs nog een Grundig-worldcup gereden in het verleden. Daarna gaat het via het bos terug richting het bos waar ook onze XC-wedstrijden verreden zijn en volgt het door velen gewaardeerde "traumapad" en we eindigen de ronde uiteraard met het "wortelenpad" bekend van onze XC-wedstrijd. De finish zal zijn bij de motorcrossbaan en hier zal ook de enige door ons verzorgde verzorgingspost zijn. 98% van de ronde bestaat uit bospaden en heeft meer dan 600 hoogtemeters per ronde en is nergens echt vlak.