SforZ Sports - MTB Marathoncup Reglement

Om in de uitslag van de SforZ Sports - MTB Marathoncup of LIV Ladies Cup opgenomen te worden dien je je aangemeld te hebben op deze website. Deelname is uitsluitend mogelijk na volledige registratie.

De cup werkt volgens het wedstrijd in wedstrijd principe.

Reglement

1 Basis

1.1 De SforZ Sports - MTB Marathoncup en de LIV Ladies Cup zijn Mountainbike marathon cups. De reguliere cup zal bestaan uit 7 wedstrijden, de Ladies Cup uit 5 wedstrijden.
Om in de cup geklasseerd te worden moet de sporter zich aangemeld hebben voor de cup via deze site.
1.2 De reguliere Cup bestaat uit twee afstanden waarvoor men zich kan klasseren, de korte afstand en de lange afstand. De Ladies Cup heeft maar 1 afstand. Bij registratie geeft men aan voor welke afstand men opgenomen wil worden in de uitslag. De organisatie geeft per wedstrijd aan welke afstand geldt als korte of lange afstand.
1.3 De wedstrijden zijn open wedstrijden; deelnemers buiten de cup en van allerlei nationaliteiten zijn gerechtigd te starten.
1.4 De referentietijd per afzonderlijke wedstrijd wordt door de dag snelste cup deelnemer op de lange of korte afstand in zijn of haar klasse gezet.
Meer...
1.5 Deelname aan het open NK is mogelijk voor elke Nederlandse deelnemer.

2. Organisaties

2.1 De lokale organisatie van de afzonderlijke wedstrijden blijven ten allen tijden in financiƫle, sportieve en juridische zin zelfstandig.
2.2 De hoogte van het startgeld voor de individuele wedstrijden wordt door de organiserende organisatie bepaald, net zoals het bedrag voor na inschrijving en de uiterlijke aanmelddatum.
2.3 Voor elke wedstrijd moet men zich apart aanmelden bij de organisatie. Om een automatische verwerking van de uitslag te kunnen doen is het van belang dat iedereen zijn gegevens bij de organisatie net zo invult als bij de registratie voor de cup.
2.4 Zodra er een startnummer bekend is deze gaarne invullen op je persoonlijke registratiepagina. Deze kun je vinden op de site van de organiserende organisatie.
Als we je deelname niet kunnen bevestigen via de bij ons bekende gegevens of een incorrect ingevuld startnummer zal je niet geplaatst kunnen worden.
2.5 De dagpremie bij de afzonderlijke wedstrijden zijn te ontlenen via de aankondigingen van de desbetreffende organisatie.

3. Huldigingen

3.1 Na afloop van het Open NK zal er een huldiging plaatsvinden. Bij het niet aanwezig zijn bij de huldiging vervallen alle aanspraken op eventuele prijzen.
3.2 Nadat alle cup wedstrijden gereden zijn zal op een nader bekend te maken locatie de huldiging van het eindklassement plaatsvinden. Bij het niet verschijnen bij deze huldiging vervallen alle aanspraken op eventuele prijzen.

4. Algemene Informatie

4.1 Zoals altijd: het dragen van een helm is verplicht, zie ook de reglementen van de organisaties!
4.2 Iedere deelnemer moet zelf zorgen voor een verzekering die ook wedstrijdsport in binnen-en buitenland dekt. De afzonderlijke organisaties en de organisatie van de cup zijn niet aansprakelijk voor welke schade dan ook veroorzaakt door de deelname aan de afzonderlijke wedstrijden of de cup.