Snel naarSnel Naar

image
 
image
 
image
 
Cup Facebook Pagina
image
 
image
 

 

 • SforZ Marathoncup

  De cup is een voortzetting van de populaire RWP Cup die al sinds 2004 bestaat. In 2020 is het al weer voor het 16e achtereenvolgende jaar dat de cup wordt georganiseerd.
  Deze editie zal volledig bestaan uit Nederlandse marathons.
  Ook zal er wederom een Open NK Marathon worden georganiseerd, waar de beste mountainbikers zich, op een marathon waardig parcours, kunnen meten aan elkaar.
 • 1

 • Belangrijk nieuws - 2020
 • De cup
 • De opzet

Na het succes van afgelopen twee jaar is er dit jaar weer een aparte Ladies Cup met 5 wedstrijden geheel op Nederlandse bodem. Voor de einduitslag tellen de beste 3 resultaten, dus 2 schrapresultaten. De Ladies Cup wordt ook dit jaar weer ondersteund worden door LIV. Liv is het eerste fietsmerk dat zich volledig richt op de wensen van vrouwen. Zij bieden als enige een allesomvattende product collectie die speciaal voor fietsende vrouwen is ontworpen.

 

Aangezien het deelnemersaantal bij de vrouwen afgelopen twee jaar behoorlijk is toegenomen hebben we dit jaar besloten ook een leeftijdscategorie bij de dames in te stellen. Hierdoor wordt een apart klassement voor de 40- ende 40 + opgesteld. Ook zal er weer een teamklassement opgemaakt worden. De teams bestaan bij de vrouwen uit een duo. Voor het samenstellen van een team dienen beide dames geregistreerd te staan. Beide blijven dan ook gewoon meedoen voor het individuele klassement.

 

Voor de mannen hebben we dit jaar een iets ander format dan voorgaande jaren. Gezien het snel teruglopen van het aantal uitslagen van de buitenlandse wedstrijden, en daarnaast de groei van het aanbod van marathons op eigen bodem, gaan we het experiment aan om een 100% NL marathon cup te proberen. Als je kijkt naar afgelopen 3 jaar waren het telkens weer de NL wedstrijden waar substantieel meer uitslagen werden gereden. Onze hoop is dat de marathonrijders die afgelopen jaren wel de Nederlandse wedstrijden reden,maar niet de buitenlandse, nu de handschoen oppakken en ALLE wedstrijden van de cup gaan rijden! Komend seizoen zijn er 5 wedstrijden met 2 schrapresultaten, dus beste 3 uitslagen tellen. Voor zowel de mannen als de vrouwen van de Liv Ladies Cup staan dezelfde wedstrijden op de kalender.

 

LET OP! Dit jaar bestaat een team bij de mannen uit 2 personen ipv 3, dit in de hoop om wat meer competitie gevoel te krijgen onderling omdat we dan dus ook meer teams zullen hebben. Bij de vrouwen was dit al zo, daar bestond een team vorig seizoen al uit 2 personen.

Houd je van mountainbiken, klimmen en mooie natuur? Dan is de SforZ Marathoncup wellicht iets voor je. In dit regelmatigheidsklassement kan je op leeftijdcategorie en afstand (korte- en lange afstand) punten halen, en je dus meten met andere deelnemers.

home 01

5(2) wedstrijdenTabs

Deze cup is een serie van 5 wedstrijden in Nederland. Voor zowel de mannen als de vrouwen zijn 2 schrap resultaten. Dus zowel bij de mannen als vrouwen gaat het om de 3 beste uitslagen.

 
home 02

3 beste resultaten bij de mannen, 3 beste resultaten bij de vrouwen

Uiteindelijk tellen je beste resultaten, je mag er dus 2 schrappen of niet starten.

home 03

Twijfel dus niet en schrijf je in!

Voor iedereen wat wils in een prima sfeer, de inschrijving is eenvoudig en gratis.
Hier gratis registreren

 

Laagdrempelig

De cup is bewust laagdrempelig gehouden en is zonder deelname kosten of andere verplichtingen en dat zal dus ook de komende jaren zo blijven.

Geen KNWU of andere licentie noodzakelijk. Iedereen die een mountainbike heeft kan meedoen.

Bij de vorige edities was het voor de heren mogelijk om te kunnen kiezen uit een korte of hele marathon en dat zal nu ook weer mogelijk zijn. De korte marathon afstand is goed te doen voor liefhebber die in de winter met gemak een toertocht van 50 tot 75km uit rijdt. Een korte marathon heeft een gemiddelde lengte van 50km en 1300hm. De lange marathon is vaak twee keer zo zwaar, zowel in lengte als hoogtemeters en is voer voor de echte duursporters onder ons.

Voor de dames is er 1 afstand. Deze is gelijk met de korte afstand van de mannen en is goed te doen voor liefhebber die in de winter een toertocht van 50 tot 75km uit rijdt.

Naast individuele deelname zal het ook mogelijk zijn om als team deel te nemen.
Lees meer...