Snel naarSnel Naar

image
 
image
 
image
 
Cup Facebook Pagina
image
 
image
 

 

 • SforZ Marathoncup

  De cup is een voortzetting van de populaire RWP Cup die al sinds 2004 bestaat. In 2018 is het al weer voor het 14e achtereenvolgende jaar dat de cup wordt georganiseerd.
  Deze editie zal weer bestaan uit oudgediende, een aantal nieuwe en ook weer Nederlandse marathons.
  Ook zal er wederom een Open NK Marathon worden georganiseerd, waar de beste mountainbikers zich, op een marathon waardig parcours, kunnen meten aan elkaar.
 • 1

 • Belangrijk nieuws - 2019
 • De cup
 • De opzet

Voor de 2019 editie zijn er maar een paar wijzigingen:

Voor de winnaar van het teamklassement zijn er mooie wisselbekers! Vorig jaar is deze bij de heren wederom gewonnen door het Ouwe Knarren Dream Team. Bij de LivLadiesCup is deze gewonnen door MTB Arnhem Ladies. Wie gaan er dit jaar aan de haal met de bekers?

 

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar weer een aparte damescup met 6 wedstrijden geheel op Nederlandse bodem. Ook hier is het prijzengeld alleen te verdienen bij de teams (team bestaat voor de dames uit een duo ipv drietal bij de mannen). Werkwijze is verder hetzelfde als bij de heren cup met als enige verschil nog dat de beste 3 uitslagen tellen voor de einduitslag, dus 3 schrapresultaten.De damescup zal ondersteund worden door LIV. Liv is het eerste fietsmerk dat zich volledig richt op de wensen van vrouwen. Zij bieden als enige een allesomvattende product collectie die speciaal voor fietsende vrouwen is ontworpen.

Houd je van mountainbiken, klimmen en mooie natuur? Dan is de SforZ Marathoncup wellicht iets voor je. In dit regelmatigheidsklassement kan je op leeftijdcategorie en afstand (korte- en lange afstand) punten halen, en je dus meten met andere deelnemers.

home 01

7(4) wedstrijden, 6(3) voor de damesTabs

Deze cup is een serie van 7 wedstrijden voor de mannen of 6 wedstrijden voor de vrouwen,in Nederland, België of Duitsland. Voor zowel de mannen als de vrouwen zijn 3 schrap resultaten. Dus bij de mannen gaat het om de 4 beste uitslagen, en bij de vrouwen om 3 beste uitslagen.

 
home 02

4 beste resultaten bij de mannen, 3 beste resultaten bij de vrouwen

Uiteindelijk tellen je beste resultaten, je mag er dus 3 schrappen of niet starten.

home 03

Twijfel dus niet en schrijf je in!

Voor iedereen wat wils in een prima sfeer, de inschrijving is eenvoudig en gratis.
Hier gratis registreren

 

Laagdrempelig

De cup is bewust laagdrempelig gehouden en is zonder deelname kosten of andere verplichtingen en dat zal dus ook de komende jaren zo blijven.

Geen KNWU of andere licentie noodzakelijk. Iedereen die een mountainbike heeft kan meedoen.

Bij de vorige edities was het voor de heren mogelijk om te kunnen kiezen uit een korte of hele marathon en dat zal nu ook weer mogelijk zijn. De korte marathon afstand is goed te doen voor liefhebber die in de winter met gemak een toertocht van 50 tot 75km uit rijdt. Een korte marathon heeft een gemiddelde lengte van 50km en 1300hm. De lange marathon is vaak twee keer zo zwaar, zowel in lengte als hoogtemeters en is voer voor de echte duursporters onder ons.

Voor de dames is er 1 afstand. Deze is gelijk met de korte afstand van de mannen en is goed te doen voor liefhebber die in de winter een toertocht van 50 tot 75km uit rijdt.

Naast individuele deelname zal het ook mogelijk zijn om als team deel te nemen.
Lees meer...